Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

“Coupepe” Bake and Shake

Ως παλιός κάτοικος βορείων προαστίων και δη της Παλαιάς Πεντέλης, η πλατεία που βρίσκεται το coupepe ήταν συχνό πέρασμα για μένα και την παρέα μου. Η πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην καρδιά της Ν. Πεντέλης είναι το μέρος που αγκάλιασε το coupepe και το έκανε ένα από τα πιο hot all-day cafe των βορείων προαστίων.
Βλέποντας το μαγαζί δεν σου γεμίζει το μάτι αρχικά, αλλά ο εσωτερικός χώρος πολύ όμορφα διακοσμημένος, αν και μικρός, σε κερδίζει αμέσως. Βασικός λόγος η ανοιχτή του κουζίνα, το ψυγείο-βιτρίνα και αρκετές ετικέτες κρασιών. Τουαλέτα σχετικά καθαρή και μικροσκοπική. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από πίτσες, κρέπες και σαλάτες και πιατέλες αλλαντικών και τυριών!
Τη πρώτη φορά που πήγα, φθινόπωρο τότε, ξεκίνησα με Glühwein (το ζεστό γλυκό γερμανικό κρασί) και ήταν γευστικότατο. Μετά από 2 κούπες Glühwein, παρήγγειλα πίτσα (ωραία, τραγανή, λεπτή ζύμη, γέμιση όση πρέπει, χωρίς να παραφορτώνεται) και δοκίμασα αρκετό από το ρακόμελο τους και ευτυχώς που μπόρεσα να βρω ταξί γιατί μάλλον θα έγραφα το επόμενο post από την πλατεία. Το καλοκαίρι, ο χώρος μπροστά από το μαγαζί γεμίζει τραπέζια και η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που παρατηρείς αναμονή μέχρι και μισή ώρα.
Τώρα μετά από 2 χρόνια ακόμα το θεωρώ στέκι μου και όποτε με βγάζει ο δρόμος μου σταματάω για μία μπύρα και μία πίτσα στα πεταχτά.
Στα συν (για μένα είναι μείον) έχει no smoking policy για το εσωτερικό του μαγαζιού και δυνατότητα take-away για τους περαστικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου